Bo i Vietnam


Vietnam upptäcks ständigt av nya resande men det är fortfarande lätt att hitta ett lämpligt hotell eller boende på resande fot. Alternativen är många såväl med avseende på boendeform som på kvalitet och pris.

Det finns femstjärniga lyxhotell där det billigaste rummet går för 200 dollar natten och det finns billigare hotell för 20 dollar natten. Det är tätt mellan hotellen och det lönar sig att kolla runt lite innan man slår till.

Sedan finns det även gästhus, nha khach på lokalt språkbruk, som inbegriper endast det allra mest elementära. De går loss på bara någon enstaka dollar natten och är ett bra alternativ om man vill hålla hårt i resekassan. Minihotell, khach san, är ett annat hyfsat billigt alternativ. En natt kan kosta runt tio dollar i en mindre stad och mellan 15 och 30 i de större städerna.

Det är värt att packa ned överlakan ifall man har för avsikt att bo på de enklare hotellen eller på gästhusen. I Vietnam är bruket av lakan nämligen ingen vana man har lagt till med. Hör även om "turistskatt" är något som hotellet i fråga brukar lägga på notan. Om svaret är ja så tillhör hotelldrivaren kategorin oseriösa och du kan med fördel leta vidare efter boende.
.
Copyright © 2008 - 2018 Vietnam.nu Alla rättigheter förbehålles.