Bra att veta


Så länge ditt pass är giltigt i 90 dagar behöver du inget visum för att vistas i Vietnam upp till 15 dagar. För längre vistelser måste du däremot söka om visum i förväg. Vietnams ambassad i Stockholm utfärdar visum.

Kolla även upp vad din hemförsäkring täcker och inte täcker. Vid behov, teckna en tilläggsförsäkring. Det lönar sig också att jämföra olika bolags erbjudanden med varandra, då såväl pris som förmåner varierar.

Ta reda på kontaktuppgifter till Sveriges Ambassad i Hanoi och till de svenska konsulaten i landet.

Beträffande valutakursen så är denna givetvis skiftande, men 150 vietnamesiska dong utgör drygt 1 svensk krona. En kopp kaffe kostar 3 000 dong, en tvåliters vattenflaska kostar 3 500 dong, en restaurangfrukost 15 000 - 20 000 dong och en pizza 50 000 dong. Det hör till att man prutar.

I Vietnam ligger man sex timmar före Sverige i tiden. Enheterna som används är liter för volym, kilogram för vikt, celsius för temperatur och meter för längd.

Kom ihåg att det krävs vietnamesiskt körkort för att få köra bil i landet. Viktiga telefonnummer är 13 till polisen, 14 till brandkår och 15 till ambulans.
.
Copyright © 2008 - 2018 Vietnam.nu Alla rättigheter förbehålles.