Jobba i Vietnam


Det är som väntat en helt annan arbetsmarknad med helt andra metoder för att skaffa sig ett jobb i Vietnam. Glöm registrering på sökmotorer specialiserade för platsannonser, glöm jobbcoacher och glöm att plugga på inför vanligt förekommande frågor på anställningsintervjuer.

För den som funderar på att jobba utomlands är Vietnam ett bra alternativ. Man är vänligt inställd till utländsk arbetskraft och det finns gott om arbete. Dessutom är prisnivån väldigt fördelaktig och levnadskostnaderna är lätta att hålla nere.

För att hitta ett arbete är det personliga kontakter som gäller. Det bästa tipset är helt enkelt att resa ner och väl på plats börja nätverka. Det är inte svårt, i Ho Chi Minh City (Saigon) anordnas branschvisa träffar flera gånger varje månad. Via hemsidan www.saigonevents.com hittar du lätt tid och plats för nästa träff inom den bransch du är intresserad av att jobba inom.

Det finns också möjlighet att skaffa ett jobb redan innan du åker, t.ex. via sajten Vietnamworks.com. Du kan även ta kontakt direkt med svenska företag som är verksamma i landet. Genom svenska ambassaden i Hanoi får du en komplett lista över dessa företag.
.
Copyright © 2008 - 2018 Vietnam.nu Alla rättigheter förbehålles.