Con Dao Öarna


Con Dao öarna är en ögrupp bestående av 16 öar täckande en totalyta på 76 km². Omgivningen på öarna och inte minst på huvudön Con Dao är fantastiskt vackra, och det som gör stället än mer attraktivt är att det är rätt så besvärligt att ta sig dit.

Det är först på senare tid som man börjat flyga ut till öarna från Ho Chi Minh City. Tidigare var det gamla ryska helikoptrar som gällde. Det går även båtar ut till öarna men sjögången är i regel hård, det finns ingen trovärdig tidtabell samt att en båtresa tar i snitt 13 timmar.

Men väl framme glömmer man resan inom loppet av någon minut. De vackraste av stränder och orörd miljö. Dykare kan känna sig speciellt lyckligt lottade eftersom det marina livet är omfattande med upp till 1 300 arter. Därtill rymmer vattnet inte mindre än 1 000 hektar korallrev. Det är dessutom mestadels bra sikt i vattnet.

Det bor bara 6 000 på ön men det finns trots det tillgång till boende. Dessa vackra öar har ända fram till 1975 varit fängelseorter, ökända sådana. En annan kan tycka att fångenskap i denna sagolika omgivning inte ens är att betrakta som ett straff.
.
Copyright © 2008 - 2018 Vietnam.nu Alla rättigheter förbehålles.