Phan Thiet


Phan Thiet
Phan Thiet är mer än en turistort. Det var här som kungen gick med på att gifta bort prinsessan Huyen Chan till Cham-kungarikets kung Jaya Sinhavarman III. Staden har även fått utstå belägring och erövring i historien. Vidare har Vietnams kändaste poet, Han Mac Tu, bott här.

Därmed inte sagt att stränderna är mediokra, tvärtom. Stränderna är suveräna och det finns såväl barnvänliga som dykarvänliga stränder. Bai Rang, eller Rang Beach, är med sina kokosnötpalmer enligt mångas tycke den finaste stranden i hela landet. Rang Beach ligger 15 kilometer nordväst om staden. Den populäraste stranden är däremot Mui Ne Beach, som kännetecknas av sina enorma sanddyner.

Staden hyser gott om hotell, som t.ex. Blue Ocean Resort. Var ute i god tid med hotellbokning när du skall resa till Phan Thiet.

Gott om restauranger finns det likaså då Phan Thiet faktiskt är en rätt så stor stad, åtminstone enligt svenska mått. Hoang Yen Restaurant som ligger centralt serverar dig garanterat en god middag. För den golfintresserade rekommenderas staden särskilt då här finns några av landets bästa golfbanor.

Phan Thiet är beläget längst söderut i centrala Vietnam, vid floden Ca Ty River.
.
Copyright © 2008 - 2018 Vietnam.nu Alla rättigheter förbehålles.