Phu Quoc


Den oemotståndligt vackra ön Phu Quoc är enligt många Vietnams allra vackraste ställe. Den triangelformade paradisön ligger i sydvästra Vietnam, nära Kambodjas kust. Miljön här är lugn och trots att mycket av ön består av berg så ser man grönska överallt. Stränderna är så bra stränder kan bli och på ön finns inget hetsigt nattliv eller några turiststråk. Här kan du verkligen koppla av och känna dig som, ja, i himlen.

Vattnet är kristallklart och om du gillar snorkling så rekommenderas detta starkt eftersom det den marina faunan är mångsidig. Den västra stranden, Long Beach, är med sina tio kilometer den största och de flesta hotell är som väntat belägna här. Duang Dong, öns största by, ligger vid övre delen av stranden.

Nertill på östra sidan finns stränderna Bam Dai och Ban Sao. Norr om stränderna ligger tjusiga små byar där allt kretsar kring fiske. Beger man sig inåt öns mitt så finner man regnskog och pepparodlingar som breder ut sig runt floden Suo Ban River. Denna flod, och in synnerhet dess flera vattenfall, är en ren fröjd för ögat och ett måste om man besöker ön. Väl där kommer din förståelse för ordet paradis att få nya dimensioner.
.
Copyright © 2008 - 2018 Vietnam.nu Alla rättigheter förbehålles.