Parfympagoden


Utanför Hanoi, på toppen av Huong Tich Mountain, hittar du Parfympagoden. Detta är något för den som gillar äventyr. Det enda sättet att ta sig till berget är med båt. Storleken på båten som finns till hands är i klass med en kanot, fast byggd i plåt. Färden tar ungefär två timmar och medan man paddlas fram passerar man tempelbyggnader och fält med lotusblommor.

När båtturen är avklarad stundar två timmars vandring uppför i djungelmiljö. Smala stigar ringlar sig genom den täta fuktiga vegetationen upp till toppen. Det lönar sig att sträcka på sig lite efter båtturen, fast å andra sidan, det finns faktiskt en linbana som tar en till toppen på en kvart.

Det är en bedårande utsikt som bergbestigaren, eller linbaneresenären, har att betrakta under sin färd mot toppen, och inte minst när toppen är nådd. Väl framme vid målet skall man gå ner för en trappa in i en grotta där helgedomen ligger. Grottan är sval, till skillnad från den omgivande djungeln, och näsborrarna fylls av doft av fukt och rökelse.

Längst fram i grottan står ett altare och munkar slår på en trumma och tar emot besökande. En angenäm stund väntar för den som har vågat sig på detta äventyr.
.
Copyright © 2008 - 2018 Vietnam.nu Alla rättigheter förbehålles.