Tam Coc grottorna


Omkring 110 kilometer söderut från Hanoi ligger Tam Coc, vilket ordagrant översatt betyder "tre grottor". De tre grottorna heter Hang Ca, Hang Hai och Hang Ba. Bilfärden tar ungefär två timmar men det är det verkligen värt när man får uppleva det mirakel som naturen skapat på denna plats.

Man betraktar grottorna genom att åka i en sampan, en liten kanotliknande båt, på floden Ngo Dong. Båten paddlas fram av två guider och man glider igenom de tre grottorna som välver sig över floden. Grottorna har gröpts fram av vatten och vind på grund av att en sjö bildades i området där detta berg står. Man kan fortfarande se tidvattenmarkeringen ungefär två meter upp på klippväggen och på sina ställen har erosionen skapat märkliga inbuktningar i bergsväggen.

I inbuktningarna finns olika odlingar, däribland lotusblommor och man åker förbi små tempelbyggnader. Medan man guppar fram på floden kan apor försöka ta sig in i båten, så det gäller att vara på sin vakt. Området är mycket bildskönt och lockar fotografer från hela världen. Tam Coc påminner för övrigt om Halong Bay och dess tvärbranta klippöar.

Båtturen är ungefär sex kilometer lång men det är sex kilometer du aldrig glömmer. Ta på dig en solhatt så du inte blir dåsig i solen. En flaska med vatten rekommenderas också.
.
Copyright © 2008 - 2018 Vietnam.nu Alla rättigheter förbehålles.