Hai Phong


Hai Phong är Vietnams tredje största stad med sina drygt 600 000 invånare på centralorten och nästintill 1 800 000 med hela kommunen medräknat. Stadens historia präglas främst av att Nguy?dynastin anlade en hamn i staden i syfte att försvara landets norra kust. Hai Phong, som ligger i norra Vietnam, som finns ungefär 100 kilometer från Hanoi, betyder uttryckligen "havsförsvaret".

Denna hamn utgjorde fransmännens viktigaste havsbas under deras kolonialstyre. Senare bombades och minerades hamnen av amerikanerna under Vietnamkriget. Idag har staden ändå lyckats locka utländskt kapital till sig och Hai Phong går i bräschen för landets ekonomiska uppsving. Siluetten av 101 meter höga, eleganta Binh Bridges manifesterar de ekonomiska framstegen.

I staden finns många sevärdheter, däribland Elephant Mountain, ett berg förbluffande likt en gigantisk liggande elefant. Vidare finns flera heliga tempel, en nöjespark för barn, en fotbollsarena, traditionella handelsbyar, ett postkontor som står kvar sedan franska kolonialväldet samt mycket mera.

Sist men inte minst finns det superba förutsättningar för kvalitativ avkoppling. Den näraliggande badorten Do Son har två och en halv kilometer strand av yppersta kvalité att bjuda på. Inte oanat är Do Son en av de populäraste badorterna i landet.
.
Copyright © 2008 - 2018 Vietnam.nu Alla rättigheter förbehålles.