Hanoi


Hanoi, Vietnams huvudstad, som ligger längs Röda floden är något av Ho Chi Minh Citys rival. Hanoi styrdes med hårdföra metoder under 1970-talet vilket resulterade i att kapitalet styrde kosan till Ho Chi Minh City. Det har blivit ändring på inställningen och idag är staden ständigt stadd i utveckling.

Av de två broar som överbryggar floden ser den ena, Long Bien (1 682 meter), ut att vara lappad. Och det är den också, efter att ha fått motstå massiva bombangrepp under Vietnamkriget. Men den tjänar sitt syfte och det är överlag väldigt lätt att ta sig fram i staden. Taxi, hyrbil, -vespa, -motorcykel och buss är några alternativ.

Ett måste är gamla staden som garanterat blir en minnesvärd upplevelse. Mycket är bevarat ända sedan 1400-talet och det är ständigt aktivitet på trottoarerna. Slaktaren, barberaren och skräddaren m.fl. driver sin verksamhet på trottoaren. Barnen läser läxor och alla gör sin grej på trottoaren, som alltså inte är till för att gå på. Mycket av stadens shopping är koncentrerad till gamla stan så passa på att slå två flugor i en smäll när du väl är här.

Passa även på att besöka Hanois marknader, som populära Dong Xuan och skomarknaden Hom Market.
.
Copyright © 2008 - 2018 Vietnam.nu Alla rättigheter förbehålles.